Quality time

Gepubliceerd op 4 oktober 2023 om 15:52

Quality time voor Tiago met zijn broers en zus

Zijn eigen kamer was weer omgetoverd tot een leuke Mac Donalds

Je kon er patat krijgen en vega burgertjes en Tiago wilde er graag een loempia bij. Het kwam allemaal op de tafel te staan. Heerlijk en super gezellig. In het verleden gingen Melle, Anne en Floor elk jaar wel een keertje iets ondernemen met Tiago. Maar corona en zijn ziek worden gooide dit flink in de war. Nu was er ineens weer dat kostbare momentje binnen het gezin: als broers en zus bij elkaar zijn. Wat een feest. 


Tiago zijn broer Anne woont dus nu in Leeuwarden en daar speelt Cambuur. Dat weet Tiago heel goed en hij zint er al maanden op of hij niet een keer met Anne naar Cambuur mag. 

Daarheen gaan is niet zo makkelijk realiseerbaar, maar wat wel lukte was een grote verrassing: Cambuur kwam naar Zwolle, naar de kamer van Tiago. 

Tiago kreeg een shirt met maar liefst 20 handtekeningen van de spelers van Cambuur en Henk de Jonge, trainer sprak Tiago persoonlijk toe via een filmpje, notabene gemaakt voor het grote bord waar pers te woord wordt gestaan. Het kon niet mooier! 

Dus ook wij stoppen deze geweldige Friese club in ons hart.

Met Tiago mee zijn we fan van FC Goningen, FC Cambuur van Heereveen, van PEC Zwolle en dan natuurlijk Feyenoord, maar als Ajax straks weer gaat scoren, juichen we ook voor Ajax en PCV mag er ook zijn en Go Ahead Eagles vergeten we ook niet en al het vrouwenvoetbal, de leeuwinnen, daar zijn we met Tiago ook fan van! 

En toen kwam het kastje...  25/9/23

 

Vandaag heeft een zuster van Icare een kastje gebracht. Via een infuus krijgt Tiago nu door de dag heen morfine, dit om te proberen de pijn die toch telkens door de eerdere medicatie kwam, beter te beteugelen. Die dappere Tiago, terwijl wij met elkaar zongen: 'Hup holland hup', kreeg hij een klein prikje en werkte de zuster goed door om het infuus aan te leggen. We glijden zo langzaam door naar een andere fase.  Het eerste doel blijft om Tiago van die vervelende buikpijn af te helpen, want die pijn begint steeds dominanter te worden. 

Daarnaast zien we ook een enorme vermoeidheid. Telkens als ik hem in bed leg om een dutje te doen, gaat hij liggen met een uitstraling: he he, ik lig, ik ben bek af! Het is niet dat iemand Tiago opjaagt iets te doen, maar hij wil zelf nog altijd zo graag onder de mensen zijn. Ook al worden zijn praatjes veel en veel minder en zien we hem stiller worden en dromeriger. Maar vanmiddag bijvoorbeeld, hij  was niet in bed te houden: hij moest naar zijn 'werk', het leuke winkeltje Plaza op het terrein van Frion. Want zijn collega's moesten natuurlijk zijn kastje zien. Want Tiago is er maar wat trots op dat hij zo"n kastje heeft.  

Het is nu te hopen dat we gaan merken dat dit een betere pijnbestrijder is dan de eerdere pleisters. 

 

Tiago is erg veel bezig met het sterven en naar de hemel gaan.

Het maakt hem soms verdrietig, maar het geeft hem ook nieuwe vragen: kan de televisie ook mee naar de hemel, kunnen we daar ook gezellig winkelen. En ja, bij die winkels... hoe zit dat dan met zijn geld? Moet dat ook mee in die grote verhuiskist?

Gisteren hoorden Tiago en ik dat in de hemel alles gratis is. Dat scheelt! Dus niks met geld meenemen. Dat kan echt hier blijven. 

En die televisie, ja, ik denk zelf dat hij niet in de kist kan... Zo'n ding vouw je niet even op, toch?  Ook denk ik eigenlijk dat het daar zo mooi is dat je helemaal geen tijd meer hebt om televisie te kijken. Maar ja, hoe leg ik dat uit hè... 

Toch blijven dit soort gesprekken tussen hem en mij wel iets dat ik als heel kostbaar ervaar. Alsof ik door Tiago 's vragen nog iets meer ga nadenken over hoe groot dat mysterie is van leven, echt leven na de dood.

Ook verheug ik me er op, met en voor hem, dat hij straks gaaf en hersteld zal zijn. Geen gehandicapte man meer, niet meer de gevolgen van geboren worden met een te kleine schedel, niet dat verschrikkelijke onrecht dat hem overkomen is, met al die foute genen, vanaf de dag dat hij in de moederschoot verwekt is.  Als ik bij hem zit en met hem keuvel over van alles nog wat, op zijn niveau, dan kan ik soms zo ontzettend dankbaar, misschien zelfs blij zijn, omdat ik weet en geloof, dat er juist zoiets kostbaars op hem wacht. Iets dat zal maken dat Tiago nooit en never naar hier en nu terugverlangt. Het is daar beter, want hij is beter! 

Wij zullen hem zeker gaan missen, maar hij ons niet. Eindelijk, eindelijk zal hem recht worden gedaan...  

Er wordt recht gezet wat krom was,

er wordt goedgemaakt wat fout was,

er wordt heel gemaakt wat is stuk gegaan,

er wordt geliefd, wat hier te kort is gedaan! 

Dit besef doet mijn armen opengaan,

hem dragend, opheffend,

vragend overreiken, hem leggend

in de armen van de God die ons liefheeft met eeuwige liefde. (GV) 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Lisette
een jaar geleden

Lieve lieve Tiago we denken aan je!

Dikke knuffel🐕

siemie
een jaar geleden

Hoi Hoi!!!!

Oh, wat een leuk restaurant werd er van je kamer gemaakt! Een loempia vind ik ook altijd erg lekker! Het ziet er gezellig uit.

Wat zal dat shirt van Cambuur een verrassing zijn geweest. Volgens mij ben jij de grootste voetbalfan van Nederland.

Lieve groet van Siemie

Jord
een jaar geleden

Hallo lieve Tiago,

Wàt een mooi voetbalshirt kreeg je kado zeg en wat lief dat je zus en broers er ook bij waren! En dan ook nog een échte toespraak van de trainer! Het kan niet op. Haha. Oh ja. De patatjes en kipnuggets wel natuurlijk 😂
Wàt een leuke middag was dat.

Dankjewel voor de mooie foto's.

Dikke hug van ons!

Henny en Jord