Het op en neer van Tiago

Gepubliceerd op 27 augustus 2023 om 17:52

Tiago werd op 23 augustus j.l. echt 40 jaar! 

 

We hadden dit feest drie weken vooruit geschoven, en daar zijn we nog steeds blij mee. Maar Tiago zou Tiago niet zijn om ons toch te bewegen om nog wat extra feestelijkheid aan de echte dag te geven. Waarom niet gewoon twee feestelijke dagen er van maken, je wordt toch maar 1 x in je leven 40 jaar?! 

 

Het begon voor Wim en mij 's morgens met taarten halen bij de HEMA. Taarten voor Frion, een taart voor de collega's en begeleiders van het winkeltje waar Tiago zo graag "werkt".  Maar ook een taart voor Villa, een soort ouderen club voor de middag, want ook daar gaat Tiago graag naar toe. 

En natuurlijk ook taart voor de medische dienst, die zo geweldig goed voor Tiago zorgt. Deze grote taart mochten ze delen met de nachtbroeders en nachtzusters. En als laatste brachten we een heerlijke taart naar de woongroep van Tiago, zijn huisgenoten en de begeleiders. 

Na het slapen in de middag, wachtte Anne hem op voor een rondritje met een open BMW cabrio. Tiago werd duidelijk verwend, al kostte het allemaal beduidend meer energie van hem dan 3 weken terug. 

We hebben met elkaar als gezin, broers en zus, en schoonzussen en zwager van Tiago, heerlijk gegeten. En daarna is hij met de cabrio weer thuis gebracht met opnieuw (kleine) cadeautjes. 

Zo ziet Tiago er als hij diep slaapt.

De vermoeidheid eist steeds meer slaap van hem. Het wordt afgewisseld met momenten dat hij nog steeds in is voor grapjes en lolletjes. Dat hij zich met die  heerlijke lieve straal-ogen laat zien. 

Beide momenten kunnen in uur tijd elkaar afwisselen en opvolgen. Onvoorstelbaar hoe wisselend dit kan zijn. Dat maakt het ook zo lastig om te zeggen hoe het gaat met Tiago.  Want de ene dag ben je blij omdat het "goed" met hem gaat, de andere dag zit je weer vol op in de zorg over Tiago. 

Achteruitgang is onmiskenbaar gaande, maar tot vandaag toe zijn er  ook nog steeds van die onmisbare mooie momenten. 

Gerry 

Reactie plaatsen

Reacties

Ada Groeneveld
een jaar geleden

Lieve Tiago,
Geniet van je goede,mooie momenten en heb geduld wanneer het echt moeilijk is.
Wat is het fijn om jouw pretoogjes weer te zien❣️
Groeten uit Roden,
van Ada.

Jord
een jaar geleden

Lieve Tiago,

Wàt een stoere foto van je in die cabrio! Wat fijn dat je met je verjaardag nog dik verwend bent en ook samen met heel veel familie en andere lieve mensen om je heen van je woongroep, het winkeltje en de Villa.
Het was echt een feest op je verjaardag. Je hebt het zelfs twee keer gevierd! Nou daar ben ik best een beetje jaloers op hoor 😄

Hartelijke groetjes.

Jord

siemie Zuidema
een jaar geleden

Dag lieve Tiago!

Alleen echte Toppers worden in een Cabrio gehaald en gebracht en jij bent een Topper!
En wat goed dat je verjaardag nog een keer werd gevierd en dat iedereen gebak kreeg, dat is heel erg lief.

Ga je morgen ook naar Mama en Papa?? Als je gaat, wil je ze dan de groeten doen??

Ik denk vaak aan je!

Veel liefs van Siemie