de dappere doorzetter

Gepubliceerd op 3 juli 2023 om 11:57

De vakantie met 'Dit Koningskind'

Wat zag Tiago hier naar uit. Hij wilde en hij zou mee op vakantie! 

Tegen de begeleiding en ons zei hij meermaals: 'Mijn buikpijn is over, ik ben beter.' 

De laatste paar dagen ging het ook verrassend goed met hem, maar op de dag dat hij er heen gebracht zou worden, kreeg hij het toch weer even zo moeilijk. Veel pijn in zijn buik. We mochten van de HA de morfine iets eerder geven, dat hielp en zo namen we een vrij stille Tiago mee naar Steenwijk, De Bult.

Papa ging mee als begeleider. Het is een een geweldig mooi onderkomen. Ruim licht en modern. Van hier uit worden allerlei uitstapjes georganiseerd. 

Tiago wilde zo graag mee! Hij gaat sinds zijn 17e elk jaar met 'Dit Koningskind' mee. Corona maakte dit natuurlijk onmogelijk en tijdens corona werd Tiago ziek. Te ziek om de zorg even over te dragen aan vrijwilligers die hem nauwelijks kennen.

In overleg met de organisatie hebben we bedacht dat Wim als vrijwilliger mee gaat. Het is iets waar Wim in het verleden wel vaker over gedacht heeft, maar nu de situatie zich zo ontwikkelde was het voor hem des te meer reden om van dit voornemen werk te maken. Wim plaagde Tiago graag in het verleden met: Oh, ga jij naar Steenwijk? Ik ga ook mee met dit Koningskind. Dat is nou toevallig. Dan kan ik je meteen een beetje in de gaten houden.'

Het was iets waar Tiago beslist niets van wilde weten. Zijn vader mocht niet mee, zijn moeder ook niet, niemand. Dit was zijn vakantie! En zonder ouders was het veel echter en veel leuker. (en logisch natuurlijk!) 

Maar nu het echt nodig was dat Wim als begeleider mee gaat, verwonderde Tiago ons: hij vond het meteen prima dat Wim mee ging en zijn begeleider werd tijdens de vakantie. We hebben er geen wanklank meer gehoord, alsof Tiago het zelf ook wel begrijpt dat er dingen veranderen in zijn lichaam. 

Met de bus en alleen de mannen mee naar de boerderij van Aagtje. Zij was vorig jaar Tiago's begeleider en viel spontaan in toen Wim niet mee kon. De heren hebben er duidelijk zin in! Het toetje en de 'minst spontane lach' van Tiago! Als je hem vraagt om even te lachen, dan lacht hij zo... zoals bij de foto met het toetje! ;-))

Reactie plaatsen

Reacties

Jord
een jaar geleden

Wat mooi om te lezen dat Tiago zo naar deze week heeft uitgekeken en het uiteindelijk samen met papa gelukt is.
Een dappere doorzetter, inderdaad!
Ook confronterend de laatste berichten te lezen over de gezondheidstoestand van Tiago. Hij weet zich geborgen door liefde van de hele familie en velen rondom hem!
Kwetsbaar maar nog volop genietend waar het kan!
Dat maakt diepe indruk.

Lieve Gerry en Wim, heel veel wijsheid en sterkte samen (met de hele familie) in het begeleiden van jullie lieve zoon en broer!

Hugs vanuit Assen.

Jord