Weer een stapje "meer zorg".

Gepubliceerd op 24 juni 2023 om 16:53

Toen Tiago uit Urk weer op zijn kamer kwam zag hij dat er eigen po-stoel was gebracht. Hij was er zo verguld mee, een eigen po-stoel, niet meer in de nacht schuifelend naar de badkamer, maar de stoel staat naast zijn bed. Tiago belt als hij er op gezeten heeft en dan komt de nachtdienst de po legen. Onze jongen moet zich voortdurend aanpassen aan dat lichaam dat steeds minder wil en kan. En dan toch zo dankbaar blijven. Hoe doet Tiago dat? 

 

Vrijdag is er een hoog laag bed gebracht, een decubitus matras, omdat Tiago veel meer tijd doorbrengt op bed. Hij slaapt veel en die rust heeft hij ook echt nodig. Ook deze verandering heeft hij zo goed opgepakt.

Als familie staan we zoveel mogelijk samen om hem heen. We proberen hem te geven wat er mogelijk is, zoals even mee eten bij Anne of bij Floor in Zwolle, maar ook de bezoekjes van Melle uit Assen, doen hem zichtbaar goed. Zelf fiets ik elke dag wel even naar hem toe. 

 

Zo zetten we bijna wekelijks stapjes, helaas niet vooruit, maar achteruit. En eigenlijk als ik het zo schrijf denk ik ook aan de hoop die wij koesteren: Hoop op eeuwig leven, Hoop op een welkom in het Vaderhuis van God. Dit niet omdat we zelf zo geweldig zijn of zoveel kunnen, of omdat we zo veel goeds hier op aarde hebben gedaan, of zo geleerd zijn of zo rijk zijn, maar simpelweg: omdat we geloven. Zelfs zo eenvoudig geloven, zoals onze Tiago dat doet. Zalig de armen van geest...  De eenvoud die Tiago laat zien... het is toch iets waar je soms heel stil van kunt worden, een tikkeltje jaloers zelfs... Had ik hier maar een beetje meer van. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

siemie Zuidema
een jaar geleden

Lieve Tiago!

Wat gebeurde er veel sinds ik voor het laatst je blog las!
Je kreeg visite van goede vrienden en die namen een prachtige sjaal voor je mee!!!
Nou en dat weekendje Urk ziet er ook gezellig uit, lekker eten en drinken! Was Lady ook mee.

Wat fijn dat je nu een postoel naast je bed hebt en een nieuw bed kreeg.

Zelf ben ik net terug van vakantie, ik was twee weken aan de Noord-Hollandse kust, de zee en het strand zijn daar net zo mooi als op Schiermonnikoog.

Tot later!

Liefs van Siemie