Tiago's oma is overleden

Gepubliceerd op 28 januari 2023 om 17:14

Tiago's oma 

Tiago hield veel van zijn oma en oma Benny hield ook veel van Tiago. 

Oma is 94 jaar geworden, ze woonde lang zelfstandig en reed op haar 93 ste nog met haar Polo van Groningen naar Roden. 

4 maand voor haar 95 ste verjaardag kreeg ze een tweede CVA. Die is haar fataal geworden. 

We hebben oma Benny vorige week begraven, maar Tiago zelf is de woensdag 18 januari met papa en mama naar oma geweest, om in alle rust afscheid van haar te nemen. Dat is heel mooi geweest. 

 

In haar kist kon hij zelf de mooie tekening leggen, bij haar voeten. Later kwamen er nog andere tekeningen bij van achterkleinkinderen. Zoals de prachtige tekening van Ian (6), die toont precies wat oma Benny zelf ook dacht dat er zou gebeuren. Ze zou opstijgen naar de hemel waar ze warm welkom werd geheten door haar Hemelse Vader, die daar de Grote Baas is. We zagen dat Tiago dit begreep. 

 

Het verdrietige van deze januari - maand is dat er in een paar weken, 3 bekende mensen zijn overleden voor Tiago. Dit is zwaar voor hem.  

Tiago heeft een gedenkplankje: daar staan ook een paar knuffels van Ingrid, ook iets van Frans en ook een foto van Tiago met oma, en een prachtig kaarsje dat daar veilig kan branden. 

Toen papa en mama met alle familie oma gingen begraven, kwamen er twee lieve vrienden van Tiago en onze kerk, Hanny en Ben. Hanny heeft dit prachtige kaarsje voor Tiago gemaakt. Zij waren er om Tiago wat af te leiden en troost te bieden. Wat waren we blij en dankbaar met dit lieve gebaar van dit echtpaar. 

En Tiago waardeerde het zeker ook. 

Dat hij op de foto van vanmiddag (28/1) wat sip voor zich uitkijkt heeft een reden... lees dat in het het volgende bericht. 

Reactie plaatsen

Reacties

Jord
2 jaar geleden

Lieve Tiago,

Wat is dat een mooie en lieve foto van jou en oma Benny!
En wat lief dat je een tekening voor haar hebt gemaakt. Ik kende oma Benny ook al heel erg lang en ik weet zeker dat ze de liefste oma is die er bestaat!

Dikke hug van mij,

Jord

siemie
2 jaar geleden

Lieve Tiago!

Wat heb je mooi afscheid genomen van Oma Benny en wat een prachtige tekening heb je voor haar gemaakt.
Ik kende Oma Benny ook en heb op de dag dat ze werd begraven, in een hele grote kerk in Spanje, kaarsjes voor haar aangestoken.
Oma Benny was erg lief.

Ik ben met Mama bezig een afspraakje te maken.

Tot gauw.

Liefs van Siemie