Kerst in lockdown

Gepubliceerd op 27 december 2021 om 12:08

We zouden samen eten met zus Floor en zwager Henri en drie lieve nichtjes. Het gezin was net getest en hadden een positieve uitslag. De laatste dag van de vijf dagen quarantaine plicht. Voor wie denkt dat het onzin is dat het nu 10 dagen is geworden: op dag 6 is onze lieve Annemijn ziek geworden, na twee x een positieve sneltest, toch naar de GGD en ja hoor: weer een kind corona en nu dus 10 dagen quarantaine en het is ook eerste kerstdag! "Balen..." volgens Tiago!   

Tiago heeft een mooie kersttrui gekregen, speciaal voor deze kerstdagen en hij is lekker warm. 

We hebben ondanks alle beperkingen en onverwachte wendingen, toch bijzonder lekker gegeten. Floor zou koken en dat hebben we geweten. Wim peddelde heen en weer op de fiets om het eten te halen. Met wat kunst en vliegwerk zaten we met zijn drietjes toch aan een heerlijk

kerstdiner dat deze keer vleesloos en volledig plantaardig was samengesteld. Zelfs het toetje! 

Wim heeft handige kaarsenstandaards in elkaar gezet, ... ik zeg maar even niks. 

Het is uiteindelijk het feest van de Vredevorst. 😇

 

***

Het wandelen en lopen

Twee weken geleden merkten we dat Tiago behoorlijk vreemd begon te lopen tijdens het wandelen. Een been zwabberde wat extra en het lopen werd a ritmisch. Afgelopen dagen hebben we weer een stukje met Tiago gewandeld. We geven hem dan een arm en lopen in een rustig tempo. Maar het lopen ging nu nog moeizamer. Nog niet onze straat uit vroeg Tiago: Zijn we er bijna?

We schrikken er van dat dit belangrijke stukje zo rap achteruit lijkt te gaan. Honderd en één vragen spoken rond: Wat is dit nu weer? En vooral ook: blijft dit zo? Is dit tijdelijk? Waar komt dit vandaan? Hoe gaat het nu verder? Wat  kunnen we doen? Wat moeten we doen? 

Hoe helpen we Tiago het beste... 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jord
3 jaar geleden

Hé Tiago wat zag je er mooi uit met kerst! Prachtig 🤩
En heb je eerst het bier opgedronken zodat papa mooi het kaars in je flesje kon doen? Heel erg leuk hoor! En was het eten ook heeeeeel erg lekker?

Ja lieve Gerry en Wim.
Het zal moeilijk zijn om veranderingen bij Tiago te zien. Iets waar jullie wel rekening mee houden maar confronterend het dan ook zo snel al 'mee te maken' .
Tiago blijft een kwetsbare maar superlieve zoon die dankzij jullie onvoorwaardelijke liefde en steun zoveel liefde heeft ontvangen maar ook heeft kunnen geven.
Veel sterkte en wijsheid gewenst in de tijd die voor jullie ligt.

Liefs Jord